top of page
Didnotplay
12.png
dnp logo (1).png
dnp logo (1).png
dnp logo (1).png
dnp logo (1).png
dnp logo (1).png
dnp logo (1).png
dnp logo (1).png
dnp logo (1).png

 

 Για άλλη μια φορά οι ταξιδιώτες από το Inkberrow έχουν την πρόθεση να μεταφέρουν τον ακροατή στα δικά τους λεπτομερή στιγμιότυπα. Με αφετηρία την αγγλική εξοχή η πυξίδα του άλμπουμ στρέφεται σε διαφορετικές κατευθύνσεις, όπως είναι ξεκάθαρο πως μεταφέρεται και σε διαφορετικές εποχές. Η ρουστίκ γοητεία πάντα οδηγούσε τους AATT σε σύντομες κινηματογραφικές μουσικές σκηνές που είχαν την έντονη αύρα περασμένων εποχών. Αναπόφευκτα η μουσική, ιδιαίτερα στα αποκλειστικά οργανικά της μέρη, έχει μια ισχυρή εντύπωση κινηματογραφικού score που αιωρείται ανάμεσα στα 60’s και στα 70’s.

Η μουσική του Amen Dunes είναι πειστική, αλλά δεν ήταν πάντα ξεκάθαρη για τι προσπαθεί να μας πείσει.

Οι ιδέες για το το έκτο άλμπουμ κατά σειρά άλμπουμ που δημιούργησε ο Damon McMahon, είναι πιο ξεκάθαρες.

Ο απόκοσμος, μοντέρνος συνδυασμός folk και blues για τον οποίο έγινε περισσότερο γνωστός αφήνει την κληρονομιά του στο Death Jokes ένα άλμπουμ φιλτραρισμένο μέσα από στρεβλωμένους ρυθμούς χιπ-χοπ και μπερδεμένα δείγματα, φιλόδοξα ηλεκτρονικό που αποκαλύπτει νέες καλλιτεχνικές ικανότητες και ανησυχίες.

Αυτά τα δεκατέσσερα τραγούδια λειτουργούν ως μύνημα δοκίμιο για τον τρόπο με τον οποίο η αμερικανική κουλτούρα της βίας, της κυριαρχίας και του καταστροφικού ατομικισμού έχει κορυφωθεί και καταρρεύσει τα τελευταία χρόνια.

Ο Donato Dozzy παρουσιάζει το επόμενο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο 'Magda'. Ένα συναισθηματικό αφιέρωμα στην οικογένεια και την Αδριατική Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια των έξι κομματιών εξερευνά πολύχρωμα συναισθήματα και ήχους που συνδέονται με τα βαθύτερα εσωτερικά του συναισθήματα. Μιλώντας μέσα από τη μουσική και δείχνοντας ευγνωμοσύνη στη θεία του, μια από τις πιο δυνατές φυσιογνωμίες & γυναίκες στην ζωή του.

Στο «Models», ο παραγωγός Lee Gamble, αφήνει όλα τα ηχητικά φαντάσματα να μας φανερώσουν μια σουίτα απατηλών ύμνων, εξυψώνοντας ευάλωτα κομμάτια από ονειρική ποπ, ραπ και trance. Cyber vocals σε απόκοσμη γλώσσα σχεδόν χωρίς λέξεις & αναμνήσεις  σε ευρεία οθόνη αντηχούν στις τελευταίες δεκαετίες της ιστορίας της ποπ, μουτζουρώνοντας τη σουρεαλιστική ποίηση της Elizabeth Frazer σε ασώματες κραυγές ντίβας και αφηρημένες, AutoTuned μουρμούρες του Lil Uzi Vert

Όπως κάποτε ο Tricky αντιπροσώπευε  τέλεια στα μέσα της δεκαετίας του '90 ντύνοντας τις vintage soul και ραπ με τα οραματικά του ερεθίσματα έτσι και ο Gamble ταιριάζει  τα δικά του στην κουρτίνα της αλγοριθμικής εποχής με φωνητικά τεχνουργήματα τηγανισμένα με DAW, χειροποίητα, υπερρεαλιστικά όργανα και σπηλαιώδη ψηφιακή αντήχηση , αποδίδοντας το δικό του νόημα 

στην ηλεκτρονική ποπ .

 

Η μουσική του Jason Dungan aka Blue Lake είναι ένα μοναχικό ταξίδι.

Με επικεφαλής τον γεννημένο στο Τέξας, καλλιτέχνη με έδρα τη Δανία, Jason Dungan, το οργανικό έργο χαρακτηρίζεται από μια ειρηνική, περιπλανώμενη προσέγγιση που θα πρέπει να είναι γνωστή σε όποιον απολαμβάνει να περπατά μοναχικά στην ίδια διαδρομή καθημερινά, παρατηρώντας ως soundtracks τις αλλαγές των εποχών.

Ως συνθέτης, ο Dungan δεν κουράζεται ποτέ από μερικές συγκεκριμένες υφές: όπως το μελωδικό  zither που ξετυλίγεται σε μεγάλη κλίμακα στο νέο του δίσκο σε συνδυασμό από έναν μηχανισμό κρουστών μπορεί να αποδώσει μια εκτεταμένη ορμή που μοιάζει με έκσταση. η σκιτσοειδής παρουσία κλαρινέτου στις ηχογράφησεις υποδηλώνει το περίγραμμα μιας συμφωνίας.

Αφήνει μια εντύπωση, λιγότερο μέσω της μελωδίας παρά μέσω της αίσθησης.

Ένα είδος εκστατικής απελευθέρωσης που προέρχεται από το σφυρηλάτηση ενός απλού θέματος ξανά και ξανά, έως ότου οι κινήσεις του έρχονται σε δεύτερη μοίρα και κάθε λεπτή αλλαγή υπόσχεται να οδηγήσει σε κάτι καινούργιο.

havasu
doons

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία αυτού του συγκροτήματος,το νέο περιπλανώμενο-στοιχειωμένο «Something Was There» ακολουθεί ξανά τη χαρακτηριστική και δραματική αίσθηση της ταυτότητας τους.

Μουσική που γίνεται ξανά πραγματική και αληθινή για τους οπαδούς των Dark Dark Dark. 

 Η φωνή της Nona Marie Invie είναι κομψή όσο ποτέ, με τους γνώριμους ήχους του παραμορφωμένου banjo από τον Marshall LaCount και των τυμπάνων του Mark Trecka.

 

Το άλμπουμ  "Poet Lies" είναι μια οδύσσεια εμποτισμένη ηχητικά μέσα από μια ευρεία λίστα επιρροών, που κυμαίνονται από το glam rock της δεκαετίας του '70 έως το shoegaze της δεκαετίας του '90.

 Όλα τα τραγούδια  έγραψε και ερμήνευσε η Cara Potiker.

Ο ήχος των Moondaddy είναι ανεξάρτητος, κυκλοθυμικός και ονειρικός, παραπέμποντας σε Beach House ή Cocteau Twins με συνθετικό shoegaze ηχητικό βάθος.

Οι Beak> που αποτελούνται από το τρίο των Geoff Barrow (Portishead), Billy Fuller (Robert Plant's Sensational Space Shifters) και Will Young (Moon Gangs), έχοντας μηδενικές προσδοκίες κυκλοφόρησαν απροσδόκητα το τέταρτο άλμπουμ τους μετά από περισσότερα από πέντε χρόνια με τον τίτλο ">>>" χωρίς σινγκλ ή κομμάτια προώθησης.

Η ηχογράφηση και η συγγραφή ξεκίνησαν σ' ένα σπίτι που ονομάζεται Pen Y Bryn στο Talsarnau της Ουαλίας, το οποίο εξακολουθεί να έχει την περίεργη ατμόσφαιρα της εποχής του COVID.

Με το εναρκτήριο κομμάτι "Strawberry Line" (που είναι φόρος τιμής στον αγαπημένο τους γούνινο φίλο Alfie Barrow, ο οποίος εμφανίζεται επίσης στο εξώφυλλο του άλμπουμ) ως τον μετρονομικό τους οδηγό για την ολοκλήρωση του, ξεκινήσαν να το ηχογραφούν όπως και τα προηγούμενα τους  στα Invada Studios στο Μπρίστολ. 

bottom of page