Albums Chart
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
 

 Έντεχνη φόλκ Americana, εκλεπτυσμένες αναβιώσεις hot jazz του χάρισαν ένα ισχυρό φανατικό καλτ κοινό, μετά από μια δεκαετία σκλήρης δουλειάς τόσο ως σόλο τραγουδοποιού όσο και με το συγκρότημα Bowl of Fire.

Το'' Inside Problems '' ακούγεται σαν η  απάντηση που αναμέναμε σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο '' My Finest Work Yet '' ,  όπου ο  

Andrew Bird αναφέρθηκε στην κοινωνική αναταραχή που προκαλέστηκε στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Τραμπ. 

Οι εντυπωσιακές αστικές του αναφορές συμβάλλουν στο άκουσμα ενός πολύ καλού ισορροπημένου δίσκου  του οποίου η καρδιά και το μυαλό ανήκουν  περισσότερο στον σύγχρονο κόσμο, παρά σε κάποιο φανταστικό παρελθόν της φόλκ Americana.

Αυτά τα 11 τραγούδια έχουν σαφή  σκοπό να εξιστορήσουν ένα έντονο προσωπικό εσωτερικό ταξίδι του τραγουδοποιού.

Το σπάνιο άλμπουμ ''Shithouse Opera'' ηχογραφήθηκε  στην αρχή της πρώτης δεκαετίας του millennium. Αρχικά οι πράξεις 1-3 είχαν κυκλοφορήσει προηγουμένως σε κάποια μορφή, ενώ με την Πράξη II μετουσιώθηκε σε προιόν αγοράς . Το σημαντικότερο σημείο βρίσκεται στην Πράξη IV, the Fool,  η οποία δεν έχει δει ποτέ το φως της δημοσιότητας μέχρι σήμερα.

Ήταν ένα από τα τελευταία αριστουργηματικά  έργα που δούλεψαν οι American Watercolor Movement πριν από την οριστική παύση τους στα τέλη της δεκαετίας του 2000.

 

 

Οι  Sam Prekop και  John McEntire αποδίδουν χαριτωμένα την μεσήλικη επιθυμία να αγγίξετε τον κανόνα της αφηρημένης χορευτικής μουσικής και να χάνεστε με χαρά σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικούς ρυθμούς. 

Στο'' Sons Of '' υπάρχουν όλα τα είδη σχημάτων: από ηλεκτρονικούς καταρράκτες έως αριστοτεχνικές programming υφές ενισχυμένες από μελωδίες που επιδρούν μέσα από εκτεταμένα κρουστά των οποίων ο μετρονομικός θόρυβος θέτει τις βάσεις μιας διάχυτης πολυρυθμικής indietronica pop.

Οι παρασυρόμενες αρμονίες, αντηχούν ευχάριστα, αποτελώντας το χαρακτηριστικό παράδειγμα του αχαλίνωτου, αυτοσχεδιαστικού επιτυχημένου πνεύματος που βασίζεται και πηγάζει μέσα από την μακροχρόνια σχέση αυτού του ντουέτου. 

Διατηρώντας την ίδια ζωντάνια και ξεπερνώντας τα όρια των ήδη ξεφτισμένων άκρων του post-punk, εξακολουθούν να προκαλούν μια αίσθηση ποιητικής ομορφιάς που δεν ακούγεται συχνά στα μέρη μας.  Έχουν περάσει έξι (πολλά) χρόνια από την τελευταία τους κυκλοφορία, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε την πρώτη γεύση του νέου τους δίσκου, '' The Bone Carver ''  , που κυκλοφορήσε  στις 9 Σεπτεμβρίου.

Μυστικοί θύλακες έντασης, στιγμές που συνδυάζουν την ομορφιά  στα πιο σκοτεινά υπόγεια ρεύματα της ανθρώπινης φύσης,  αναδυκνείουν  ψηλά τη διαχρονική γοητεία των And Also The Trees

Σπάνια συμβαίνει σ'ένα συγκρότημα με μια τόσο ιστορική καριέρα και μια εκτεταμένη δισκογραφία να συνεχίζει να προκαλεί δέος και να εξακολουθεί να εμπνέει πολλούς απο εμάς.

Πολλοί καλλιτέχνες  έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον Mark Hollis (Talk Talk) από τότε που αποχώρησε από τη μουσική βιομηχανία, αλλά λίγοι έχουν κατανοήσει, εμπνευστεί και επινοήσει μέσα από την σωστή κατεύθυνση του,  την ανίκητη γοητεία του περιβάλλοντός μας, αλλά και τις τρομακτικές, καταστροφικές και άγνωστες ικανότητές του.

Στο νέο άλμπουμ  '' The Great Awakening των ''Shearwater'' υπάρχει μια ανυποχώρητη ομορφιά που δημιουργεί μια διάθεση  που αμβλύνει το δυναμικό τόξο μιας μουσικής  πεμπτουσίας τόσο στους τίτλους του  όσο και στην τάση να αφήνει να μας διαπερνά  ένα ζεστό  ευπρόσδεκτο αεράκι και απο την άλλη να μας προσγειώνει με μεγαλύτερη επίδραση σε ζητήματα στο ότι..ο Θεός ζει στο μυαλό/Αλλά στο μυαλό είναι ζωντανός.., ακτινοβολεί, προσφέροντας την καλύτερη και ίσως μοναδική διέξοδο από την κοσμική μας κόλαση.  

Το The Great Awakening φαντάζεται τη ζωή να παίρνει σάρκα και οστά μετά από έναν πνευματικό θάνατο, να ξανα-αναδύεται μέσα σε μια κενή πλάκα εκτυφλωτικού λευκού μέσα από το κατάμαυρο. Στις συγγραφικές και μουσικές του αναζητήσεις, ο Jonathan Meiburg δεν φοβάται να εξαντλήσει την υπομονή του για να καταγράψει την ομορφιά που δεν μπορεί να εξαναγκαστεί.   

Ο Alabaster DePlume είναι πολλά πράγματα, πέρα από ένας εξαιρετικός  δημιουργικός μουσικός  - σαξοφωνίστας, ποιητής, ενορχηστρωτής, της  τζαζ σκηνής του Λονδίνου. Είναι ένα άτομο που ο λόγος του είναι κομβικός γεμάτος λυρική ευγένεια και αυτοσεβασμό.

Στο GOLD , το δεύτερο άλμπουμ του, μιλάει για την αυτοεκτίμηση-

αυτοκριτική  που πρέπει να δείχνουμε στον εαυτό μας  γενικότερα και πως θα πρέπει να μας απασχολεί και να λειτουργεί σαν ένα αυτοματοποιημένο  απολεπιστικό σύνδρομο αφαίρεσης του παλιού παροχημένου κυνισμού μας, θέτοντας ξεκάθαρα ζητήματα μιας ανανεωμένης ζωής που χρειαζόμαστε όλοι ανεξαιρέτως.

Η συνθέτρια από το Μπρούκλιν αποπνέει λάμψεις συναισθηματικότητας σ΄ ένα ατμοσφαιρικό soundtrack ξέπλυμα, επιτυγχάνοντας μια ισορροπία μεταξύ της αναστοχαστικής περισυλλογής συγκινήσεων που συναρπάζουν τα εγώ ενός dancefloor party.

Αναπτύσσει after hours  στιγμές έντασης και απελευθέρωσης με την έκτη αίσθηση ενός πεπειραμένου παραγωγού, έχοντας πλήρη επίγνωση στο ότι τα γεμάτα συναισθήματα υψηλά μουσικά ηλεκτρονικά επίπεδα κερδίζονται με πολύ προσεκτικά βήματα.

Το αποτέλεσμα μέσα από το '' Heaven Come Crashing '' είναι εκπληκτικό, αλλά καθώς η Rachika Nayar ξετυλίγει κώδικες, που μέσα από αυτούς αναπολείς εύκολα κάθε στιγμή ενός ονειρικού, οργανωμένου μουσικού(κινηματογραφικού)  ταξιδιού, εντυπωσιασμένος από το πόσο απρόσκοπτα έχει  συνδέσει  όλα αυτά τα tracks ένα προς ένα  μαζί.