top of page
Didnotplay
9.png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png

 

 Ο Donato Dozzy παρουσιάζει το επόμενο στούντιο άλμπουμ του με τίτλο 'Magda'. Ένα συναισθηματικό αφιέρωμα στην οικογένεια και την Αδριατική Θάλασσα. Κατά τη διάρκεια των έξι κομματιών εξερευνά πολύχρωμα συναισθήματα και ήχους που συνδέονται με τα βαθύτερα εσωτερικά του συναισθήματα. Μιλώντας μέσα από τη μουσική και δείχνοντας ευγνωμοσύνη στη θεία του, μια από τις πιο δυνατές φυσιογνωμίες & γυναίκες στην ζωή του.

 

 

 

Η μελαγχολική ηλεκτρονική ποπ των Acopia (έργο συνεργασίας των Kate Durman, Lachlan McGeehan και Morgan Wright), είναι μινιμαλιστική, αλλά σκόπιμη, που ειδικεύεται σε τραγούδια για τη μοναξιά και την απομόνωση.

Η λέξη «acopia» χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει την αδυναμία του ασθενούς να αντιμετωπίσει τις δραστηριότητες της καθημερινής ζωής. 

Οι απόκοσμοι του τόνοι δημιουργούν έναν δίσκο που είνα οικείος, έντονος και άμεσος  διευκολύνοντας τους ακροατές του στον να ξεχωρίζουν τον νεωτερισμό του από την υποκουλτούρα των 90s, ενώ οι στίχοι του ανταποκρίνονται με επιτυχία  σ' αυτό τον τίτλο, με την μπάντα ν' ακολουθεί έξυπνα την πρόθεση της στο να απογυμνώνει τον ήχο της από έναν ψίθυρο. 

Στο πάρτι γενεθλίων, η συνθέτρια Cassie Wieland (γνωστή και ως Vines από το Μπρούκλιν) πλέκει συγκλονιστικά, πλούσια όργανα με φειδωλούς στίχους. Είναι μια νέα, βαθιά προσωπική κατεύθυνση, της οποίοας η προηγούμενη μουσική γράφτηκε κυρίως για να παίξουν άλλοι μουσικοί. Εδώ, με την δική της φωνή, που διαχέεται από το φτερωτό άγγιγμα ενός φωνοκωδικοποιητή, είναι μπροστά και στο κέντρο της βαθιάς ποιητικής της ματιάς που πηγάζει από τη μοναξιά που μπορεί να νιώθει κανείς αναπολώντας τα "περασμένα του γενέθλια" , όπου μελαγχολία & αναμνήσεις και η νοσταλγία του παρελθόντος γίνονται πιο έντονες.

Υπό αυτό το καθεστώς σκέψεων, η Wieland υφαίνει πλούσια, στοχαστικά ταπισερί, βρίσκοντας την κάθαρση μέσα από ένα πλέγμα όμορφων μελωδιών.

Στο «Models», ο παραγωγός Lee Gamble, αφήνει όλα τα ηχητικά φαντάσματα να μας φανερώσουν μια σουίτα απατηλών ύμνων, εξυψώνοντας ευάλωτα κομμάτια από ονειρική ποπ, ραπ και trance. Cyber vocals σε απόκοσμη γλώσσα σχεδόν χωρίς λέξεις & αναμνήσεις  σε ευρεία οθόνη αντηχούν στις τελευταίες δεκαετίες της ιστορίας της ποπ, μουτζουρώνοντας τη σουρεαλιστική ποίηση της Elizabeth Frazer σε ασώματες κραυγές ντίβας και αφηρημένες, AutoTuned μουρμούρες του Lil Uzi Vert

Όπως κάποτε ο Tricky αντιπροσώπευε  τέλεια στα μέσα της δεκαετίας του '90 ντύνοντας τις vintage soul και ραπ με τα οραματικά του ερεθίσματα έτσι και ο Gamble ταιριάζει  τα δικά του στην κουρτίνα της αλγοριθμικής εποχής με φωνητικά τεχνουργήματα τηγανισμένα με DAW, χειροποίητα, υπερρεαλιστικά όργανα και σπηλαιώδη ψηφιακή αντήχηση , αποδίδοντας το δικό του νόημα 

στην ηλεκτρονική ποπ .

Sus Dog ! λέγεται το νέο άλμπουμ του βετεράνου ηλεκτρονικού παραγωγού Stephen Clark.

Εκτελεστικού παραγωγού του Thom Yorke, ο οποίος παίζει επίσης μπάσο στο άλμπουμ και τραγουδά στο σινγκλ "Medicine".

Όπως εξήγησε ο ίδιος ο Yorke, ενεπλάκη όταν ο Clark αποφάσισε να τραγουδήσει για πρώτη φορά απευθυνόμενος στον τραγουδιστή των Radiohead , που με την συμβολή του βοήθησε στην ολοκλήρωση των τραγουδιών στο πρώτο του άλμπουμ.

"Ασχολούμαι με αυτό που κάνει για χρόνια και κατέληξα να είμαι ένα είδος οδηγού στο πίσω κάθισμα καθώς συγκέντρωσε όλα τα περίεργα πράγματα μαζί, κάτι που ήταν συναρπαστικό".

Μέσω της χρήσης της τεχνολογίας, τα χαρακτηριστικά των Christopher Stephen Clark και  Thom Yorke συγχωνεύονται, γεγονός που δημιουργεί μια ασυνήθιστη συνέργεια τόσο των προσώπων όσο και των φωνών τους, προκαλώντας ένα ερώτημα για το ποιος είναι ποιος και ένα θέμα για την ευκαμψία των φωνών τους. 

 

Η μουσική του Jason Dungan aka Blue Lake είναι ένα μοναχικό ταξίδι.

Με επικεφαλής τον γεννημένο στο Τέξας, καλλιτέχνη με έδρα τη Δανία, Jason Dungan, το οργανικό έργο χαρακτηρίζεται από μια ειρηνική, περιπλανώμενη προσέγγιση που θα πρέπει να είναι γνωστή σε όποιον απολαμβάνει να περπατά μοναχικά στην ίδια διαδρομή καθημερινά, παρατηρώντας ως soundtracks τις αλλαγές των εποχών.

Ως συνθέτης, ο Dungan δεν κουράζεται ποτέ από μερικές συγκεκριμένες υφές: όπως το μελωδικό  zither που ξετυλίγεται σε μεγάλη κλίμακα στο νέο του δίσκο σε συνδυασμό από έναν μηχανισμό κρουστών μπορεί να αποδώσει μια εκτεταμένη ορμή που μοιάζει με έκσταση. η σκιτσοειδής παρουσία κλαρινέτου στις ηχογράφησεις υποδηλώνει το περίγραμμα μιας συμφωνίας.

Αφήνει μια εντύπωση, λιγότερο μέσω της μελωδίας παρά μέσω της αίσθησης.

Ένα είδος εκστατικής απελευθέρωσης που προέρχεται από το σφυρηλάτηση ενός απλού θέματος ξανά και ξανά, έως ότου οι κινήσεις του έρχονται σε δεύτερη μοίρα και κάθε λεπτή αλλαγή υπόσχεται να οδηγήσει σε κάτι καινούργιο.

 

havasu
doons

Λαμβάνοντας υπόψη την ιστορία αυτού του συγκροτήματος,το νέο περιπλανώμενο-στοιχειωμένο «Something Was There» ακολουθεί ξανά τη χαρακτηριστική και δραματική αίσθηση της ταυτότητας τους.

Μουσική που γίνεται ξανά πραγματική και αληθινή για τους οπαδούς των Dark Dark Dark. 

 Η φωνή της Nona Marie Invie είναι κομψή όσο ποτέ, με τους γνώριμους ήχους του παραμορφωμένου banjo από τον Marshall LaCount και των τυμπάνων του Mark Trecka.

 

Το άλμπουμ  "Poet Lies" είναι μια οδύσσεια εμποτισμένη ηχητικά μέσα από μια ευρεία λίστα επιρροών, που κυμαίνονται από το glam rock της δεκαετίας του '70 έως το shoegaze της δεκαετίας του '90.

 Όλα τα τραγούδια  έγραψε και ερμήνευσε η Cara Potiker.

Ο ήχος των Moondaddy είναι ανεξάρτητος, κυκλοθυμικός και ονειρικός, παραπέμποντας σε Beach House ή Cocteau Twins με συνθετικό shoegaze ηχητικό βάθος.

bottom of page