top of page
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
havasu
9.png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
didnotplay (1).png
doons

Ο πολυμαθής  Duval Timothy  επαναφέρει το οικείο χαρακτηριστικό του στυλ στο πιάνο για  ένα  νέο  album  το "  Meetings With a Judas Tree "  όπου  μέσα στα έξι ορχηστρικά κομμάτια του , στήθηκαν και συνδέθηκαν  τζαζ πιανιστικές   συγχορδίες , των  μόλις  32 λεπτών,  με αμυδρά ηλεκτρονικά reef . 

Αν  ρίξουμε  μια βαθύτερη  ματιά θα  διαπιστώσουμε  ότι υπάρχουν χαρακτηριστικά  ηχογραφημένα πεδία  μέσα  από το  φυσικό περιβάλλον όπως  πουλιά, έντομα,  θηλαστικά, ακόμη κ θροΐσματα από  φυτά.

Η  ευρυχωρία  του αυτοσχεδιασμού  που  πηγάζει μέσα από την ατμοσφαιρική  τζαζ   μας αφήνει  με  την  πιο γλυκιά  αίσθηση  μιας  πραγματικής  ελεύθερης συνομιλίας  που  συμβαίνει  σε  μια  συνάντηση  μεταξύ δύο  πολύ  παλιών  καλών  φίλων, 

δημιουργού & ακροατή  !

Διατηρώντας την ίδια ζωντάνια και ξεπερνώντας τα όρια των ήδη ξεφτισμένων άκρων του post-punk, εξακολουθούν να προκαλούν μια αίσθηση ποιητικής ομορφιάς που δεν ακούγεται συχνά στα μέρη μας.  Έχουν περάσει έξι (πολλά) χρόνια από την τελευταία τους κυκλοφορία, αλλά είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε την πρώτη γεύση του νέου τους δίσκου, '' The Bone Carver ''  , που κυκλοφορήσε  στις

9  Σεπτεμβρίου.

Μυστικοί θύλακες έντασης, στιγμές που συνδυάζουν την ομορφιά  στα πιο σκοτεινά υπόγεια ρεύματα της ανθρώπινης φύσης,  αναδυκνείουν  ψηλά τη διαχρονική γοητεία των And Also The Trees. 

Σπάνια συμβαίνει σ'ένα συγκρότημα με μια τόσο ιστορική καριέρα και μια εκτεταμένη δισκογραφία να συνεχίζει να προκαλεί δέος και να εξακολουθεί να εμπνέει πολλούς απο εμάς.

Πολλοί καλλιτέχνες  έχουν αποτίσει φόρο τιμής στον Mark Hollis (Talk Talk) από τότε που αποχώρησε από τη μουσική βιομηχανία, αλλά λίγοι έχουν κατανοήσει, εμπνευστεί και επινοήσει μέσα από την σωστή κατεύθυνση του,  την ανίκητη γοητεία του περιβάλλοντός μας, αλλά και τις τρομακτικές, καταστροφικές και άγνωστες ικανότητές του.

Στο νέο άλμπουμ  '' The Great Awakening των ''Shearwater'' υπάρχει μια ανυποχώρητη ομορφιά που δημιουργεί μια διάθεση  που αμβλύνει το δυναμικό τόξο μιας μουσικής  πεμπτουσίας τόσο στους τίτλους του  όσο και στην τάση να αφήνει να μας διαπερνά  ένα ζεστό  ευπρόσδεκτο αεράκι και απο την άλλη να μας προσγειώνει με μεγαλύτερη επίδραση σε ζητήματα στο ότι..ο Θεός ζει στο μυαλό/Αλλά στο μυαλό είναι ζωντανός.., ακτινοβολεί, προσφέροντας την καλύτερη και ίσως μοναδική διέξοδο από την κοσμική μας κόλαση.  

Το The Great Awakening φαντάζεται τη ζωή να παίρνει σάρκα και οστά μετά από έναν πνευματικό θάνατο, να ξανα-αναδύεται μέσα σε μια κενή πλάκα εκτυφλωτικού λευκού μέσα από το κατάμαυρο. Στις συγγραφικές και μουσικές του αναζητήσεις, ο Jonathan Meiburg δεν φοβάται να εξαντλήσει την υπομονή του για να καταγράψει την ομορφιά που δεν μπορεί να εξαναγκαστεί.   

Η συνθέτρια από το Μπρούκλιν αποπνέει λάμψεις συναισθηματικότητας σ΄ ένα ατμοσφαιρικό soundtrack ξέπλυμα, επιτυγχάνοντας μια ισορροπία μεταξύ της αναστοχαστικής περισυλλογής συγκινήσεων που συναρπάζουν τα εγώ ενός dancefloor party.

Αναπτύσσει after hours  στιγμές έντασης και απελευθέρωσης με την έκτη αίσθηση ενός πεπειραμένου παραγωγού, έχοντας πλήρη επίγνωση στο ότι τα γεμάτα συναισθήματα υψηλά μουσικά ηλεκτρονικά επίπεδα κερδίζονται με πολύ προσεκτικά βήματα.

Το αποτέλεσμα μέσα από το '' Heaven Come Crashing '' είναι εκπληκτικό, αλλά καθώς η Rachika Nayar ξετυλίγει κώδικες, που μέσα από αυτούς αναπολείς εύκολα κάθε στιγμή ενός ονειρικού, οργανωμένου μουσικού(κινηματογραφικού)  ταξιδιού, εντυπωσιασμένος από το πόσο απρόσκοπτα έχει  συνδέσει  όλα αυτά τα tracks ένα προς ένα  μαζί.

 Nighttime ονομάζεται το νέο μουσικό project της Eva Louise Goodman. Συναντήσαμε και φανταστήκαμε ξανά την ύπαιθρο , σε αυτό, με βαθιά ριζωμένα μουσικά δέντρα , από έντονες sixties folk επιρροές.. Τα περίχωρα στη Νέα Υόρκη δεν ξεφεύγουν πολύ από αυτήν την εικόνα, τα ήπια κρουστά, το αιωρούμενο mellotron μαζί με τα τραγούδια που παραπέμπουν σε Bleecker & MacDougal, το νέο της άλμπουμ Keeper Is The Heart αγγίζει βαθιά την ουσία, τπου αφήσαν μουσικοί όπως οι Vashti Bunyan, Sibylle Baier και Pentangle, μεταφέροντας την ποιότητα στο σήμερα αναλύοντας την παρακαταθήκη της τότε δεκαετίας με απόλυτα επιτυχημένο αλλά παράξενα μοντέρνο τρόπο.

Η ιδέα για αυτή τη σημαντική καλλιτεχνική συνάντηση ήρθε από τον ίδιο τον Γιάννη Μαρκόπουλο, όταν το 2019 μέσω της κόρης του Λένγκας, εξέφρασε την επιθυμία του ο Παύλος Παυλίδης να διασκευάσει τα τραγούδια του.
Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο
Παύλος Παυλίδης επιχειρεί να αναβιώσει και να επαναπροσδιορίσει δημιουργικά 12 εμβληματικά τραγούδια του

Γιάννη Μαρκόπουλου, μαζί με μια σπουδαία ομάδα μουσικών. Σε όλο το άλμπουμ πειραματίζονται με τις συνθέσεις του Μαρκόπουλου, προσθέτοντας ηλεκτρικούς και συνθετικούς ήχους, λούπες και πολυφωνικό τραγούδι. Και το κάνουν με πλήρη σεβασμό στην ουσία της πρωτότυπης μουσικής.
Για αυτό το άλμπουμ, ο Παύλος Παυλίδης συνεργάζεται ξανά με τον σύγχρονο καλλιτέχνη Στέφανο Ρόκο, ο οποίος δημιούργησε δύο αξιόλογα έργα τέχνης για να συνοδεύσουν συγκεκριμένα τον δίσκο.

didnotplay (1).png

Η φωνή της ακούγεται σαν να πηγάζει μέσα από μια παλιά παιδική κούκλα πορσελάνης τόσο εύθραυστη που σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται τρομακτικά βιωματική και σε απορροφά στην δίνη του δικού της κόσμου συνδεόντας νήματα μέσω ενός μουσικού σκοτεινού μυθιστορήματος όπου στην αφήγηση του ο γλυκός πόνος γίνειται εμμονή, με πολλές εκλεπτισμένες  indie rock πικάντικες πινελιές που σε επαναφέρουν από το απόκοσμο στην πραγματικότητα. Αυτό δείχνει με το έβδομο κατά σειρά άλμπουμ της, Married in Mount Airy,η Καναδή τραγουδοποιός NICOLE  Dollanganger, ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ του τρόμου της πραγματικότητας  με την αθώα γλυκύτητα του απόκοσμου. 

bottom of page