top of page
Didnotplay
Search

top^ten of twenty3

Δείτε ποια ήταν τα 10 καλύτερα singles που προτιμήσατε ν΄ακούτε περισσότερο το 2023.Voyez-vous ?

Tony Melvil

Ο Tony Melvil σας προσκαλεί σε μια απαλή βουτιά στην ποιητική του γραφή ανάμεσα στα λόγια και τις μελωδίες του άλμπουμ Anti-Tempête που μπορεί να ακουστεί ως ψυχικό διάλειμμα σαν ένα ταξίδι που αφήνει τον ακροατή να γεμίσει τα κενά του οικειοθελώς μέσα από ένα πεδίο ανοιχτό στην ονειροπόληση και τον στοχασμό.
Kyknos

Kristof

Συνειρμική γραφή, στίχοι γεμάτοι εικόνες από τη μυθολογία, κινήσεις και ήχοι κατευθύνουν τον ακροατή στην εκτόνωση και στη συναισθηματική έξαρση. Τα δέκα κομμάτια του άλμπουμ Ψ​υ​χ​α​γ​ω​γ​ί​α μας μεταφέρουν σε άλλους κόσμους διακόπτοντας την επαφή με την καθημερινή και πεζή πραγματικότητα.

Σε συνδυασμό με απόκοσμα φωνητικά και πρόζα, πειραγμένα πιάνα και synthesizers, κατασκευάζεται μια καθαρή φαντασίωση του ονείρου δημιουργώντας την εντύπωση ότι μέσα μας υπάρχει κι ένα άλλο μέρος της ύπαρξης μας, διαφορετικό από το σώμα.
Burnt Pictures

audiobooks, OneDa

Evangeline Ling & David Wrench επιστρέφουν ως audiobooks με την έμπνευση για αυτό το κομμάτι που προήλθε μέσα από το κλασικό Daisies του Τσέχικου New Wave Cinema της δεκαετίας του '60.
Bomber

High.

Η νεανική slowcore/shoegaze μπάντα high. από το North Jersey σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ολοκληρωμένο ντεμπούτο EP ωστόσο μετά από τα sigles : "Painbox", "Lifetimes" και "Dead" κυκλοφόρησαν το βαθιά στοχαστικό "Bomber".

Slate

Model/Actriz

Η εξερεύνηση της αγάπης και της απώλειας κρατάει τόσο όσο και μια κοφτερή, διαπεραστική βίαιη ωδή στην εκρηκτική χαρά του να είσαι ζωντανός - την συντριπτική λάμψη του να κοιτάς τον ήλιο.
The Doldrums

Caroline Rose

Το ''The Doldrums'' ήταν το τραγούδι που έγραψα όταν συνειδητοποίησα ότι βασικά δεν καταλάβαινα την αυτοσυμπόνια. Πρόκειται για τη φωνή μέσα στο κεφάλι μου που με κατηγορεί για όλα όσα έχουν πάει στραβά, κυρίως πράγματα εκτός ελέγχου μου. Η ιδέα μου για αναγέννηση και μεταρρύθμιση εκείνη την εποχή ήταν να σκοτώνω τον παλιό μου εαυτό και να βρίσκω έναν νέο, αντί να είμαι απλώς ευγενική με τον εαυτό μου… Όχι επειδή δεν ήθελα να είμαι, αλλά επειδή δεν ήξερα πραγματικά πώς». - Καρολάιν Ρόουζ

Near

The Album Leaf, Bat For Lashes

Το "Near" κινείται σαν ένα παλλόμενο, ambient pop, ατμοσφαιρικό παραμυθένιο τραγούδι με την εικόνα της αφήγησης του να πηγαίνεις βαθιά μέσα σ΄ ένα σκοτεινό δάσος με μια μικρή λάμψη ασφάλειας, ανακαλύπτωντας κάτι πολύτιμο και μυστικό, που με τον συνδυασμό των αιθέριων φωνητικών της Natasha khan και των αστραφτερών synth του Jimmy la valle γίνεται πραγματικά υπέροχο.

Unnamed Drives

Meg Baird

Η Meg baird μας καλεί σαν ένα κρυμμένο μουσικό πνεύμα της φύσης με το « Unnamed Drives » και μας οδηγεί προς τα δυτικά του Οντάριο, με τα λαμπερά του ποτάμια να ακολουθούν τα δικά τους άγνωστα μονοπάτια, ψιθυρίζοντας στα αυτιά μας δελεαστικά κρυμμένα μυστήρια και υποσχέσεις.

Deadman Deadman Deadman

Skinny Pelembe

Ένα σινγκλ που υπογραμμίζει την κριτική φύση του μηνύματός "να πάρεις τις ευκαιρίες σου παρόλο που το φάντασμα του θανάτου τροφοδοτεί την εγκατάλειψή σου".

Ο Skinny το λέει ξεκάθαρα: «Μπορείς να είσαι όποιος άνθρωπος θέλεις, γιατί τελικά όλοι θα καταλήξουμε στο ίδιο μέρος».

Αυτή η επανάληψη υπονοεί ότι, ανεξάρτητα από τους διάφορους ρόλους και τις ταυτότητες που αναλαμβάνουν οι άνθρωποι, όλοι τελικά αντιμετωπίζουν το θάνατο.
Dandelion

Daughter

Το τραγούδι "Dandelion" των Daughter φαίνεται να μιλά για την πολυπλοκότητα μιας μονόπλευρης αγάπης και τους αγώνες επικοινωνίας και σύνδεσης σε μια σχέση. Ο αφηγητής επιδιώκει να κατανοήσει τις σκέψεις και τα συναισθήματα του συντρόφου του, αλλά δεν είναι σε θέση να λάβει σαφείς απαντήσεις από αυτόν.εξώφυλλο : tony tuckson

留言


bottom of page